Elkészítés: A habcsókhoz elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Ha már habos, apránként adagoljuk hozzá először a kakaót, majd a porcukrot. Ha már a habverővel szeletelni lehet a tojáshabot, akkor jó a masszánk. Utolsó lépésként hozzáadjuk az ecetet is.
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben (kb 160 fok) 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még szottyos, a külseje viszont már jó ropogós. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
A mousse-hoz az epret, a bazsalikomleveleket és a mascarponét turmixoljuk össze. A habtejszínt kevés cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá az epres pépet is. Keverjük alaposan össze. Ne legyen túl édes a krémünk, mivel a habcsók nagyon az lesz.
A poharak aljára tördeljünk a habcsókokból, majd tegyünk rá bőven a mousse-ból. Addig rétegezzünk, míg a pohár tele nem lesz, a tetejét pedig kedvünk szerint díszítsük. Én most liofilizált epret, kevés habcsóktörmeléket és egy kis bazsalikomlevelet használtam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.