A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután elkezdjük összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot. Ezután hozzáadjuk az egész tojást, és kb. egy-két evőkanál hideg tejet, majd összegyúrjuk a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. (A tejet kanalanként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta.)
Az összegyúrt tésztának lecsippentjük az 1/3 részét, majd betesszük legalább fél órára a fagyasztóba, hogy megkeményedjen, és könnyen tudjuk majd reszelni.
A maradék tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre (20x30 cm-es tepsihez), és beletesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd rákanalazzuk az epres tölteléket. (Én a sütőpapíron nyújtottam ki, majd egy gyors mozdulattal átemeltem a tepsibe.)
Az epret folyó víz alatt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, majd a kisebb szemeket félbevágjuk, a nagyobbakat negyedeljük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd óvatosan összeforgatjuk. Pár percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a vaníliás pudingport (vagy a keményítőt) is. Ezután a tepsiben lévő tésztára öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk.
Végül kivesszük a fagyasztóból a tésztát, majd egy nagyobb lyukú reszelőn (pl. káposztareszelő) ráreszeljük az epres töltelékre. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt kiemeljük egy rácsra, és egészen kihűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.