Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a liszt és dió keverékét. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra melegített sütőben 5 tortalapot sütünk.
A sütési idő kb. 5-10 perc laponként. (Célszerű a tészta hozzávalóit 5 részre osztani, és a fent leírt műveletet ötször elvégezni, így teljesen azonos vastagságú lapokat kapunk, de keverhetjük egyben is, ha nincs annyi időnk babrálni.)
A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk. Ha kihűlt, belekeverjük a diót, a rumot és a keményre vert tejszínt.
A lapokat a krémmel megkenve rétegezzük, végül a torta oldalát is bevonjuk. Hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben.
A mázhoz a tojásfehérjét lazán felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a torta tetejére simítjuk. Az étcsokoládét az étolajjal gőz fölött megolvasztjuk, csíkokat rajzolunk a mázra, és késpengével, ellentétes irányban széthúzgáljuk.
A torta oldalát darált dióval díszítjük, és a kemény habbá vert tejszínből körben habrózsákat nyomunk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.