Elkészítés: Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tejforraló lábosban melegítsük (de ne forraljuk) fel a tejet, majd keverjük el benne a cukrot, a rumaromát és a fél citrom héját, majd húzzuk le a tűzről.
Vágjuk fel csíkokra a zsemléket és rakjuk bele egy jénai tál aljába, majd öntsük rá a lábosban található tejes keverék 3/4 részét. Jól nyomkodjuk bele a zsemléket a tejbe.
A maradék tejes keverékbe daráljuk bele a diót és jól keverjük össze, majd csurgassuk rá a zsemlére és forgassuk át, hogy mindenhová jusson.
A végén csurgassunk rá kanállal ízlés szerint egy kis sárgabaracklekvárt, majd toljuk be (lefedés nélkül) 25 percre a sütőbe. Ha kész, vegyük ki, és tálaljuk lekvárral, esetleg meghinthetjük porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.