Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a narancshéjjal, adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a barna porcukrot és a vaníliás cukrot (ízlés szerint porcukrot is tehetünk a tésztába). Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk diónyi golyókat.
A kristálycukrot és a fahéjat keverjük össze egy tányérban, majd a tésztagolyókat hempergessük meg benne. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb a golyókat, majd villával nyomjuk le mindegyiknek a tetejét.
160 fokra előmelegített sütőben süssük 12-15 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük a kekszeket rácsra, majd hűtsük ki teljesen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.