Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és cipóvá formázva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm-es tortaformát úgy, hogy egy kis pereme is legyen. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
A ricottát átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük. Belekeverünk 15 dkg cukrot, hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a reszelt citrom- és narancshéjat, a vaníliás cukrot. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A krémet a tésztára simítjuk, és 160 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
A tejfölt kikeverjük a maradék cukorral és a fahéjjal. A torta tetejére simítjuk, és tovább sütjük kb. 10 percig. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.