Elkészítés: A rolád hozzávalóit alaposan összekevertem, tűzálló tálban kicsit megformáztam, és olívaolajjal meglocsolva toltam a forró sütőbe. 50 percig lefedve, majd 20 percig szabadon, hogy a keletkezett lé picit elpárologjon, és a hús szép aranybarna színt kapjon.
A csőben sült zöldséghez 60-60 dkg burgonya és zeller szükségeltetik. Elég pepecs munka, amikor vékony szeletekre kell vágni, de megéri az energia befektetése. Szintén hőálló tálba lerétegezem a zöldségeket, minden réteget sózva, borsozva, olajozva (ráspriccelek picit). S hogy kicsit megszínesítsem, úgy középtájban raktam egy sor szárított paradicsomot. A rétegezés után 3 dl tejszínt vagy házi tejet (vagy tej és tejszín keverékét) 2 gerezd összezúzott fokhagymával és egy babérlevéllel felforralok, ezt öntöm a zöldségre.
Szintén lefedve betolom a sütőbe, bő 45 percre. Végül levéve a tetejét megszórom reszelt sajttal, és hagyom megpirulni (még 15 perc kb.).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.