Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk. A cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást, a tejet és a puha vajat hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk (én keverőgéppel készítem, majd deszkán átgyúrom). Ha ragadna, kis időre hideg helyre tesszük.
A tészta szűk felét kb. 28 cm átmérőjű tortaforma kikent aljára kinyújtjuk, villával többször megszurkáljuk, a tortakarikát köré tesszük, és a formát a sütő rácsára helyezzük. A tésztát 15-20 perc alatt elősütjük (gázsütőben 3-4-es fokozat előmelegítés nélkül, légkeveréssel 170-180 fok előmelegítés nélkül).
A meggytöltelékhez a meggyet megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát levesszük, kimagozzuk. A cukorral elvegyítjük, és rövid ideig állni hagyjuk, hogy levet engedjen, éppen csak felfőzzük és lecsöpögtetjük. Ha kihűlt, a levéből 250 ml-t lemérünk (esetleg vízzel egészítjük ki). 4 evőkanál meggylével az étkezési keményítőt elkeverjük, a többi levet felfőzzük, majd a tűzről levett lébe az étkezési keményítőt keverés közben hozzáadjuk, hidegre tesszük. Kb. 1 evőkanál cukorral ízesítjük.
A fennmaradt tésztát a tortaforma nagyságára kinyújtjuk, a maradék tésztából hengert formálunk, az elősütött lap köré fektetjük és a karikához felnyomjuk úgy, hogy kb. 3 cm-es peremet kapjunk.
A tölteléket a tésztalapra kenjük, a másik lappal lefedjük. Tojássárgát 1 evőkanál tejjel felverünk, a torta tetejére kenjük, villával megszurkáljuk. Sütőbe helyezzük 20-30 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.