Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét habnak felverjük, ha kemény, belekeverjük a cukrot, és jó keményre tovább verjük. Hozzáadva a tojások sárgáját még kb. 2 percig verjük. A lisztben elkeverjük a kakaót és a fahéjat, és lazán a tojáshabhoz keverjük. Vajazott-lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
A töltelékhez a meggybefőttet leszűrjük. A levét a 2 kanál cukorral és a tortazselével elkeverjük, sűrűre főzzük. A tűzhelyről levéve belekeverjük a meggyet.
A cukrot belekeverjük a habtejszínbe, félig felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és keményre verjük.
Az első réteg piskótára rátesszük a töltelék felét és a tejszín 1/4-ét. A második piskótára jön a maradék töltelék és a tejszín 1/4-e. Befedjük a harmadik piskótával, a maradék tejszínnel vagy bekenjük az egészet, vagy a képen látható módon nyomózsákkal díszítjük. Meggyel és tortadarával tovább díszítjük. Legjobb, ha előző nap készül, és fogyasztásig hűtőben van!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.