Elkészítés: A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit kikeverjük, és a kinyújtott tésztára kenjük. A tésztát feltekerjük, és 3 cm-es darabokra vágjuk.
Kikent és 2-3 evőkanál cukorral meghintett tepsibe fektetjük, nem túl szorosan egymás mellé. Meleg sütőbe téve 20 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, majd 2 dl cukrozott tejszínnel meglocsoljuk, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
Sütés után azonnal borítsuk ki, különben a karamell megdermed és nem jön ki. A kalácsot „csigáira” szedjük, és karamelles felével fölfelé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.