Elkészítés: Az oldalast a bordacsontok között hosszú csíkokra vágjuk, majd sóval, színes borssal, zúzott fokhagymával és mustárral megszórva, bekenve fűszerezzük.
A húsokat egymás mellé tepsibe tesszük, 3 dl vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarva 200 C fokos sütőben 1 óra alatt puhára pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítjuk, és a húst a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük. Ha elkészült, tálra szedjük.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és a sült oldalas forró zsírjában erős tűzön pirosra pirítjuk. Végül hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott megmosott zöldpaprikát, paradicsomot, majd 3-4 perc alatt készre pirítjuk. Sóval, színes borssal, aprított kakukkfűvel és petrezselyemmel fűszerezzük.
Tálaláskor a zöldséges burgonyát tányérra halmozzuk, ráfektetjük a sült oldalast, és friss zöldfűszerekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.