Elkészítés: A lisztet keverőtálba szitáljuk, a többi hozzávalóval, valamint a tej fokozatos adagolásával a tésztát összedolgozzuk, dagasztjuk.
Kevés liszttel meghintjük, letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen jól átgyúrjuk, 2/3 részéből 3 darab, egyenként kb. 40 cm hosszú hengert formálunk, hármas fonással összefonjuk. A nyújtófával középen hosszában erőteljesen mélyedést nyomunk, és a mélyedést tojássárgájával kikenjük.
A megmaradt tésztát is 3 darab, egyenként kb. 35 cm hosszú hengerré formáljuk, hármas fonással összefonjuk, a mélyedés tetejére helyezzük.
Kikent sütőformába emeljük, meleg helyen kb. 30 perc alatt újrakelesztjük, lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk aprított mandulával, és előmelegített 190-200 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
A formából rácsra emeljük, kihűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.