Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Szűrjük és csepegtessük le, majd tegyük félre. A megtisztított pórét hosszában vágjuk félbe, vágjuk 4 részre, és főzzük félpuhára forrásban lévő vízben.
Keverjük habosra tojásokat a tejjel, sózzuk meg és ízesítsük kevés frissen reszelt szerecsendióval. Béleljünk ki egy püspökkenyérformát sütőpapírral. A főtt tészta 1/3 részét rendezzük el benne, majd helyezzük rá a póré és a sonka felét. Ismételten rétegezzünk 1/3 adag tésztát, majd a megmaradt pórét és sonkát, végül az utolsó tésztaharmaddal fedjük be a rakottast.
Locsoljuk meg a tojásos tejjel, majd hintsük meg a lereszelt sajttal. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Vegyük ki, a sütőpapírt távolítsuk el, és vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.