Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral és csipetnyi sóval sűrű-habosra keverjük (robotgéppel magas fokozaton kb. 5-6 perc), hozzáadjuk kanalanként a meleg vizet, majd a legalacsonyabb fokozaton hozzáadjuk kanalanként a lisztet.
Sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos formában 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróba!), kihűtjük, majd keresztben 3 felé vágjuk.
A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A keményítőt kb. 3 evőkanál meggylében elkeverjük. A maradék levet felforraljuk, és a feloldott keményítővel összeforraljuk. Belekeverjük a meggyet, hűlni hagyjuk, kb. 2 cl rummal ízesítjük.
Az alsó piskótalapot visszatesszük a kapcsos formába, ráhalmozzuk a kompótot, ráhelyezzük a második lapot, és 30 percre a hűtőbe állítjuk.
A krémhez a cukorral kikevert tojások sárgáit gőz felett néhány perc alatt besűrítjük, majd lehűtjük. Ebbe a krémbe keverjük az előzőleg gőzön felolvasztott és kihűlt csokoládét, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével és a kakaóval habosra kevert vajat. Rummal ízesítjük, fél órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőszekrényből kivett tortát a fele mennyiségű krémmel megkenjük, ráillesztjük a harmadik lapot, és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és oldalát.
Tetejét megszórjuk fehér- és étcsokiból készült csokiforgáccsal, és kb. 2-3 órát a hűtőben dermesztjük tálalásig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.