A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztet hozzászitáljuk a masszához és elkeverjük óvatosan. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos lisztes masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A masszánkat két részre osztjuk, néhányszor csapkodjuk oda a tepsit, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle.160 C fokon 18-20 perc alatt megsütjük őket.Ha megsültek, akkor óvatosan szedjük le a sütőpapírt és hagyjuk rácson teljesen kihűlni a lapokat.Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, egy nagyobb tálban kemény habbá verjük a habtejszínt, utána hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, robotgéppel összekeverjük. Végül a krémbe beleöntjük a felolvasztott csokoládét. Kész is a krémünk!A tortánk összeállítása a következő lesz:A piskóta lapokat külön - külön három egyenlő szélességű lapkákra vágjuk keresztbe. Ezután megkenjük őket krémmel. Megfogjuk az elsőt és elkezdjük feltekerni a rövidebb oldaltól kiindulva, teljesen feltekerjük, és ahol befejeződik, ott folytatjuk a másikkal a tekerést. Így mind a hat darab lapkát egy nagy spirál hengerré tekerjük fel. Ezután óvatosan tegyük egy tálcára és kenjük be a maradék krémmel az oldalát meg a tetejét.Ezután fogjuk a babapiskótákat és állítva egymás mellé illesztve odatapasztjuk a torta oldalához, a krémhez.A tetejére csokoládé forgácsot vágunk és rászórjuk. Ha készen vagyunk, tegyük hűtőbe néhány órára, hogy kellőképp megdermedjen.Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.