Elkészítés: A főtt céklákat meghámozzuk, az aljukat egyenesre vágjuk, és kiskanállal kivájjuk a közepüket.
A hagymát finomra vágjuk, és forró olajban megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, a darált húshoz adjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával, megsózzuk, borsozzuk, apróra vagdalt petrezselyemmel, zellerzölddel fűszerezzük, majd belekeverjük a tojást. Ezt jól összedolgozzuk, és a sóval, borssal fűszerezett céklákba töltjük. Olajozott tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a mártáshoz a tejszínt a zöldséglevesbe öntjük és felforraljuk, ajd beleszórjuk a reszelt füstölt sajtot, és kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor a sült-töltött céklákat tányérra fektetjük, aprított petrezselyemmel megszórjuk, és körbelocsoljuk a mártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.