Előkészítés: Összemorzsoljuk a vajat liszttel, a darált dióval, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját, a rumot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mézet és egy csipet sót. Alaposan összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, letakarjuk, és a hűtőben 1 órán át pihentetjük.
Elkészítés: Amikor eltelt ez az idő, a tésztát kivesszük a hűtőből és 30 darabra osztjuk. A kis tésztagolyókat beletesszük a formákba, és egyenletesen kibéleljük vele. (Ujjainkkal körbenyomkodjuk.) A forma méretétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb kosárkát tudunk készíteni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kosárkákat 10-14 percen át sütjük, majd kicsit hűtjük, és kiszedjük a formákból a tésztát, és a krémmel megtöltve kínáljuk. A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát áttörjük, és a porcukorral meg a rummal alaposan kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyemasszához adjuk. Önmagában, tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.