Elkészítés: A gombát megtisztítom, felszeletelem, a hagymát apróra kockázom, 1 csokornyi petrezselyemzöldet apróra vágok. A zsemlét felszeletelem, a tejbe beáztatom.
Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát, beleadom a gombát, saját levében puhára párolom, hagyom, hogy levét elfője. Lehúzom a tűzről, hagyom hűlni, majd merülő turmixszal nem túl krémesre pépesítem. Beleadom a felvert tojást, a kifacsart zsemléket, az apróra vágott petrezselyemzöldet, főszerezem sóval, borssal és piros arannyal, kézzel összedolgozom a masszát. Kézzel pogácsaformákat készítek belőle, ha túl híg lenne, zsemlemorzsát adok bele.
A gombás fasírtokat zsemlemorzsában megforgatom, forró olajban kisütöm.
Főzelékek feltéteként, esetleg burgonya-, rizs- vagy salátakörettel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.