Elkészítés: A füstölt csülköt egészen puhára főzünk, s a levében hagyjuk kihűlni. Kicsontozzuk, a bőrétől, a zsírosabb részektől elválasztjuk.
A széles csíkokra vágott bőrrel kibélelünk egy nagyobb tepsit vagy tűzálló edényt. Erre fektetjük a csülökdarabokat.
Utána fél kiló gombát vékony szeletekre vágunk, és kevés zsíron megfuttatjuk. Amint a gomba némi levet engedett, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, egy csipetnyi sóval és ételízesítővel, majd néhány másodpercig még a tűzön hagyjuk.
A tűzről levéve apránként hozzákeverünk 2 dl főzőtejszínt, megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Pár csepp citromlével, fél kiskanálnyi cukorral ízesítjük. A csülök tetején elosztjuk, és megszórjuk 10 dkg reszelt füstölt sajttal.
Forró sütőben 20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.