Elkészítés: A főtt krumplit meghámozzuk, felszeleteljük. A krumplikarikákat kivajazott hőálló tálba vagy tepsibe fektetjük, megsózzuk.
A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, picit megsózzuk, majd a felét a krumplira öntjük.
Serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott, sózott vöröshagymát, póréhagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, fedő alatt pároljuk. Ha szükséges, pici vizet öntünk alá. A zöldségeket is belekeverjük, és hozzáadjuk a durvára vágott petrezselyemzöldet. A ragut ízlés szerint fűszerezzük, bőven teszünk bele pirospaprikát. A levét nem hagyjuk elfőni (pótoljuk), ha megpuhultak a zöldségek, keményítővel sűrítjük jó szószosra.
A ragut ráöntjük a tejfölös krumplira, majd szépen ráöntjük a maradék fokhagymás tejfölt.
Tetejére szórhatunk reszelt sajtot. 180 fokon pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.