Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd vékonyra kinyújtjuk, és a kivajazott piteformába tesszük. A tészta alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk a tésztára, és arra szórjuk a sütőgolyókat vagy babot, ami nehezékként szolgál. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Amíg sül a tészta, vajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a gombát, és erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel és a vágott petrezselyemmel is. Ha a gomba megpirult és elfőtt a leve, akkor hagyjuk kicsit hűlni.
A 3 tojást elkeverjük, hozzáöntjük a tejszínt.
Az elősütött tésztán elrendezzük a gombát, ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.