Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra törüljük, nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, elnegyedeljük, kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük.
Serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, beledobjuk a paprikacsíkokat, 2 percig nagy lángon pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Egy nagyobb fazékban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Beletesszük a húst, és nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Sóval, borssal és a fűszerpaprikával ízesítjük. Megszórjuk a liszttel, meglocsoljuk a vörösborral, összekeverjük, és pár percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a vágott kakukkfüvet, a sűrített paradicsomot és a húslevest, és a húst majdnem puhára főzzük (kb. 35 perc). A paprikacsíkokat utoljára tesszük bele, ha kell, sóval és borssal ízesítjük. Közepes tűzön még kb. 10 percig rotyogtatjuk.
Míg a ragu fő, a krumpligombóchoz a meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük a vízből (a vizet nem öntjük ki), hagyjuk kihűlni. Alaposan összetörjük, ráütünk 1 tojást, beleteszünk egy csipet sót, és összedolgozzuk a liszttel, hogy enyhén kemény tésztát kapjunk. Lisztes kézzel kicsi gombócokat formázunk belőle, és a krumpli főzővizében kifőzzük.
A gombócokat a raguba átszedjük, és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.