Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Gombás-vadas leveles tészta recept
recept
Egyszerű

Gombás-vadas leveles tészta

60 perc
8 adag
Költséges
2020. 02. 09.

Elkészítés

  1. A húsos töltelékhez a gombák szárát levágjuk és aprítógépben felaprítjuk. A fejeket felszeleteljük. Egy serpenyőben vajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, a gombafejszeleteket, majd hozzáadjuk a darált húst, a köményt és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Kevés alaplevet öntünk hozzá és puhára pároljuk.
  2. Amint a hús megpuhult, hozzáadjuk az aprítógépből a gombapépet. Ha túl sűrű, kevés folyadékot adhatunk hozzá. Összeforraljuk és lehűtjük.
  3. A gombás töltelékhez a gombák szárát levágjuk és aprítógépben felaprítjuk. A fejeket felszeleteljük. Egy serpenyőben vajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a gombafejszeleteket. Fűszerezzük és hozzáadjuk az aprítógépből a gombapépet. Ha túl sűrű, kevés folyadékot adhatunk hozzá. Összeforraljuk és lehűtjük.
  4. A töltött tésztához a leveles tésztákat kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk. A téglalapok felének közepébe tegyünk egy kiskanálnyi húsos, a másik felébe gombás tölteléket, majd hajtsuk fel a lapok széleit. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, vékonyan kenjük meg a széleket tojással és 200°C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.

VADASMÁRTÁS SERTÉSCOMBBAL>>>

VADAS ZSEMLEGOMBÓCCAL>>>

Megjegyzés
Lomb- és fenyőerdőben egyaránt előfordul az erdei csiperke. A fenyvescsiperkét a fenyőerdőkben, az erdei csiperkét pedig a tölgyesekben, bokros helyeken, főként meszes talajon találjuk. Mindkét faj júliustól októberig gyakori, de nem mindenütt és nem minden esztendőben. Néha igen nagy tömegben jönnek elő, seregesen és nagy boszorkánykörökben, de hamar, egy-két nap alatt megöregszenek. Enyhén sajátos, a tenyésztett csiperkére és parafára emlékeztető illatuk van. Recept/Fotó: Vida József - Segal Viktor: Sercegés és erdőzúgás erdei gasztrokalandkönyv.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

6 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.