Elkészítés: Először beáztatjuk a gerslit.
Ezután elkészítjük a kolbászhúst a gombócokhoz. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a köményt, a fűszerpaprikát, sót, borsot, és alaposan összedolgozzuk. Apró golyókat gyúrunk belőle, és pár kanál zsiradékon egy serpenyőben megsütjük. Félretesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a kockákra vágott szalonnát, és lassan kisütjük a zsírját. Erre rádobjuk a szeletelt hagymát, hirtelen tűzön átforgatjuk néhányszor, majd hozzáadjuk a csíkokra szelt paprikát is. Tovább pirítjuk erős tűzön, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot is. Mikor a paradicsom kiengedi a levét, a beáztatott gerslit is hozzátesszük, és addig főzzük fedő alatt, míg a gersli teljesen megpuhul, ez kb. 20-30 percet vesz igénybe. A legvégén hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kisütött gombócokat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.