Elkészítés: Először beáztatjuk a gerslit.
Ezután elkészítjük a kolbászhúst a gombócokhoz. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a köményt, a fűszerpaprikát, sót, borsot, és alaposan összedolgozzuk. Apró golyókat gyúrunk belőle, és pár kanál zsiradékon egy serpenyőben megsütjük. Félretesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a kockákra vágott szalonnát, és lassan kisütjük a zsírját. Erre rádobjuk a szeletelt hagymát, hirtelen tűzön átforgatjuk néhányszor, majd hozzáadjuk a csíkokra szelt paprikát is. Tovább pirítjuk erős tűzön, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot is. Mikor a paradicsom kiengedi a levét, a beáztatott gerslit is hozzátesszük, és addig főzzük fedő alatt, míg a gersli teljesen megpuhul, ez kb. 20-30 percet vesz igénybe. A legvégén hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kisütött gombócokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.