Elkészítés: A pulykamellet kiterítjük, gazdagon megtűzdeljük a megtisztított fokhagymagerezdekkel és némi szalonnacsíkkal. A szalonna lehet sima füstölt vagy kolozsvári, de akár egy kevés a baconből is. A húst beborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és feltekerjük. 2 gerezd fokhagymát összezúzunk és bekenjük vele a hústekercset kívülről, majd betekerjük a baconbe.
A húst tepsibe fektetjük, köré szórjuk a felszeletelt hagymát és egy nagy darab vajat. A húst meglocsoljuk a borral, a tepsibe öntünk még 1,5 dl vizet. Alufóliával lefedjük a tepsit, és előmelegített 180 fokos sütőben 1-1,5 órán keresztül sütjük, majd fólia nélkül szép pirosra sütjük a húst. Ha szükséges, a folyadékot pótoljuk.
Krokettel és fűszeres alma chatney-val tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.