Elkészítés: A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk. A mascarponét kikeverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük (így sokkal könnyedebb lesz a krém).
A fagylaltos kelyhekbe felváltva belekanalazzuk a dinnyét és a krémet.
Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön.
A karamellizált szezámmaghoz egy tányérba tesszük a szezámmagot, hozzákeverjük a barna cukrot, és 1 evőkanál vízzel összekeverjük, ne legyen folyós, de ha túl száraz lenne, akkor még egy pici vizet keverhetünk hozzá. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis halmokban rákanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőben, magasabb hőmérsékleten pár perc alatt szép barnára karamellizáljuk.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd szépen lehúzzuk róla a sütőpapírt. Nem kell teljesen kihűteni, mert akkor nehezebben jön le róla a sütőpapír. Felhasználás előtt ízlésünknek megfelelő darabokra tördeljük vagy összemorzsoljuk, hogy jó apró darát kapjunk.
Tálalás előtt a pohárkrém tetejét megszórni a karamellizált szezámmaggal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.