Előkészítés: A tésztához hozzávalókat habverővel összekeverjük, és néhány óra hosszat állni hagyjuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A csokoládét lereszeljük.
Elkészítés: A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral. Hozzáadjuk a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, mérsékelt tűzön 1 percig főzzük, hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a mazsolát. Hajszálvékonyan kiolajozunk egy palacsintasütőt, és ezen megsütjük az első palacsintát. A következő palacsintákhoz már nem kell kiolajozni a sütőt, mert a tésztában levő olaj hatására nem szabad leragadniuk. Így a sütés sokkal gyorsabbá válik, mint a hagyományos elkészítéssel, és a konyhánk nem lesz égett zsírszagú, a tészta viszont könnyebb lesz tőle. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, és zsebkendőszerűen összehajtjuk. Tűzálló tálra rendezzük, és betesszük a sütőbe, hogy átforrósodjanak. A csokoládéöntethez a tojássárgát elkeverjük a liszttel és a tejszínnel. Hozzátesszük a reszelt csokoládét, a cukrot, és állandóan kevergetve mártássűrűségűre főzzük. Tálaláskor a palacsintákat tányérra rendezzük, a csokoládéöntetet rákanalazzuk, ráöntünk egy-egy kanál rumot, meggyújtjuk, hagyjuk leégni, utána fogyasztható!
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 darab: 392 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.