Elkészítés: A kacsát 8 darabra vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk. A gyöngyhagymát lecsepegtetjük, a gombát vékony szeletekre vágjuk, citrommal megcsepegtetjük, a paprikát apróra kockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk.
A margarint az olajjal együtt serpenyőben felmelegítjük, és a befűszerezett kacsadarabokat szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba szedjük a húst, és egy kevés sütőzsíradékban melegen tartjuk.
A többi zsíradékban megpirítjuk a hagymát és a gombát, ha megpirult, hozzáadjuk a gyöngyhagymát, és az egészet a kacsa darabokra terítjük.
Felöntjük a vörösborral, és így körülbelül 1,5 órán át a sütőben sütjük.
A serpenyőben visszamaradt zsíradékban megpirítjuk a paprikakockákat, felöntjük a tejszínnel, és lassú tűzön besűrítjük.
Ha a kacsa megpuhult, a fenti mártással leöntjük, és egy kicsit hagyjuk összeérni a sütőben.
Párolt almagerezdekkel tálaljuk, de akár zsemlegombócot is kínálhatunk mellé, azzal is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.