Elkészítés: A csirkemellet apró darabokra vágom, a hagymát és a fokhagymát felkockázom, a szárított gombát hideg vízbe áztatom. Vizet forralok, odateszem főni a tésztát.
Olajon megpirítom a húst, (finoman) sózom, borsozom, majd rádobom a hagymákat, azokkal is pirítom kicsit, s a vöröshagyma mindjárt ereszt is egy kevés levet, úgyhogy nem öntöm még fel. Ekkor dobom rá a fél (vagy kevesebb) babérlevelet, kakukkfüvet, a petrezselyem felét. Ha üveges már a hagyma, jöhetnek a gombák és a fűszersó. Ezekkel addig főzöm (kavargatás közben), míg el nem fővi a levét. Akkor tejszínt és tejfölt öntök rá. Nem szükséges sűríteni, mert ezek amúgy is besűrítik kicsit, de ha valaki mégis szeretné, akkor a a tészta levéből öntsön alá egy keveset - csak akkor nagyon figyeljen, mennyi sót tesz az ételbe, mert a tésztalé is sós!!! Ezekkel főzöm egy ideig, kevés vízzel is felöntöm, ha úgy látom, szükséges. Legvégül rádobom a maradék petrezselyemzöldet, és leveszem a tűzről az ételt.
A kifőtt, leszűrt tésztával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.