Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk, majd 10 dkg liszttel és 1 evőkanál cukorral a 1,5 dl pohár langyos tejben csomómentesen feloldjuk és jól összekeverjük. Egy mélyebb tálban laza cipót formálunk belőle, és hagyjuk megkelni (kb. 15 perc). A maradék 30 dkg lisztet egy gyúródeszkára halomba szitáljuk. Rászórjuk a maradék cukrot és a citrom héját. Az öklünkkel mélyedést nyomunk a közepébe, beletesszük a 8 dkg vajat, a tojásokat és az 5–6 evőkanál tejet. Először villával, majd kézzel összedolgozzuk. Belegyúrjuk a megkelesztett laza cipót, hozzáadjuk a kockára vágott kandírozott gyümölcsdarabokat, és langyos helyen egy óráig kelesztjük. A tésztát három egyenlő részre szedjük, és hengercsíkokat gyúrunk belőlük. A csíkokra összefonjuk, majd koszorút készítünk. (Összeillesztjük a copf két végét.) A koszorút a kivajazott sütőlapon 1 óráig ismét kelni hagyjuk. Megkenjük vékonyan a tojássárgájával, megszórjuk a durva szemű cukorral, és 5 percig szárítjuk. A kelesztés utolsó 10 percében a sütőt 200 fokra (gázsütő: 3 fokozat) előmelegítjük. A kalácsot a sütőben 40 percig sütjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 910 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.