Elkészítés: Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttattam. A lisztet átszitáltam, majd hozzáadtam a tojássárgákat, az olvasztott vajat, sót, majd a megkelt élesztőt, és a többi tejjel jól kidolgoztam. Keverőtálba tettem, fedelét ráhelyeztem, és duplájára kelesztettem.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a kristálycukorral jó fényes, kemény habbá vertem.
A megkelt tésztát 3 darabbá vágtam. Téglalap alakúra kisodortam, a cukorhab 1/3 részével lekentem, reszelt csokival megszórtam, majd narancshéjat reszeltem rá. Feltekertem, mint a bejglit.
Egy tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az első rudat kettévágtam. Egyenként mindkettő rudacskát hosszában kettévágtam,de nem teljesen vágtam át. A tortaforma közepébe tekertem, mint a csigát, köré a másikat. A másik 2 tésztánál is így jártam el.
Fél órát kelesztettem melegen, és 180 fokos sütőben megsütöttem.
Nagyon finom lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.