Elkészítés: Kettéválasztunk 6 tojást, és a fehérjét hidegre tesszük, mert hidegen könnyebben lehet habbá verni. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy mély tepsit.
A lágy vajat összedolgozzuk a cukor felével, 1 tasak vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. A lisztet elkeverjük fél csomag sütőporral, és a tejszínnel együtt a vajas masszába dolgozzuk. A tepsibe simítjuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük, de még nem tesszük be a tepsit.
A maradék 4 tojást is kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját simára keverjük a 10 dkg cukorral és a második csomag vaníliás cukorral. A túrót áttörjük, a pudingporral és a maradék sütőporral együtt a tojássárgájához keverjük. Beleforgatjuk a tojáshabot, és a tésztára simítjuk, a tetejét egyenletesen megszórjuk a rebarbarával. A sütőben kb. 30 percig sütjük.
Közben a hideg tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük. A maradék cukrot és vaníliás cukrot folyamatosan beleszitáljuk. Csillagcsőrös habzsákba szedjük, és a süteményre nyomjuk.
További 15-20 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Hagyjuk kihűlni, és szeletelve, mentalevelekkel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.