Elkészítése: Áztassuk be vízbe a burgonyapelyhet. Vágjuk apró kockákra a megtisztított vöröshagymát, majd serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg. Mérjük ki egy tálba a lisztet, és morzsoljuk össze a margarinnal. Adjuk hozzá a megduzzadt pelyhet, a kihűlt hagymát, és gyúrjuk össze a többi hozzávalóval (1 egész tojást tegyünk félre
a kenéshez). Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, és formáljuk téglalap alakúra, majd hajtogatassuk szimplán a tésztát, azaz nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra, 1 centiméter vastagra, a hosszabbik oldalát jelöljük be három egyenlő részre, majd az
egyik oldalt hajtsuk be a második jelölésig, és erre borítsuk rá a második oldalt. Így három réteg lesz egymás felett. Tegyük éjszakára hűtőbe.
Másnap lisztezett deszkán nyújtsuk ki újra ujjnyi vastagra, és hideg vízzel kenjük meg vékonyan. Újból végezzünk szimpla hajtogatást rajta, majd nyújtsuk ki másfél centiméter vastagra, és éles késsel kockázzuk be a tetejét. Lisztezett pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, és rakjuk a tepsibe egymástól majdnem olyan távolságra, mint a pogácsa átmérője (kelesztés és sütés közben nőni fog a méretük). Kenjük meg a tetejét tojással. Ezután kelesszük 30 percig 25-30 fokon zárt ajtó mellett (nem letakarva), majd előmelegített sütőben süssük160 fokon 35-40 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.