Előkészítés: A húst megmossuk, lehártyázzuk, és bedörzsöljük sóval, borssal. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Felforrósítunk 5 evőkanál olajat, és a hátszínt körös-körül megpirítjuk benne. A húst tepsibe fektetjük, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és fél órán át pihentetjük. Közben a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, kissé azt is megpirítjuk, és felöntjük a levessel. Belekeverjük a curryt, és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Félidőben leöblítjük a mazsolát, és a rizshez keverjük. A főzés végén a felesleges vizet leöntjük a rizsről. Sóval, csipetnyi borssal ízesítjük. A húst kicsomagoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a mazsolás rizzsel kínáljuk. Rizs helyett kínálhatjuk házi sütésű magos zsömlével vagy kukoricás babsalátával is.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 840 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.