Előkészítés: A húst megmossuk, lehártyázzuk, és bedörzsöljük sóval, borssal. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Felforrósítunk 5 evőkanál olajat, és a hátszínt körös-körül megpirítjuk benne. A húst tepsibe fektetjük, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és fél órán át pihentetjük. Közben a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, kissé azt is megpirítjuk, és felöntjük a levessel. Belekeverjük a curryt, és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Félidőben leöblítjük a mazsolát, és a rizshez keverjük. A főzés végén a felesleges vizet leöntjük a rizsről. Sóval, csipetnyi borssal ízesítjük. A húst kicsomagoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a mazsolás rizzsel kínáljuk. Rizs helyett kínálhatjuk házi sütésű magos zsömlével vagy kukoricás babsalátával is.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 840 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.