Elkészítés: A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet egy órán át langyos helyen kelni hagyunk. A tésztát 4 részre vágjuk, és minden egyes darabot 20x30 cm téglalappá nyújtjuk. Olvasztott zsírral megkenjük, és egyenletesen megszórjuk búzadarával, majd felcsavarjuk, mint egy bejglit. Közben a csavarást is megcsavarjuk, végül megkötjük, mint egy csomót, így a tészta szép csiga alakot fog formázni. Ha mind a 4 tésztadarabot felcsavartuk, megtekertük és megcsomóztuk, előveszünk egy 5-6 literes lábast. A lábas aljába egy kör alakú sütőpapírt vágunk, a lábas falait pedig kizsírozzuk. A lábasba beletesszük a megtekert csigákat, majd lefedjük, és fél órát tovább kelesztjük. Ha a fél óra lejárt, a kezünkkel középen óvatosan széthúzzuk a tésztát, és az így keletkezett lyukba beleöntünk fél bögre langyos vizet. Újra lefedjük a lábast, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 1 órán át lassan sütjük. 45 perc után levesszük a lábasról a fedőt, és ha már rózsaszínű a tészta, fedő nélkül sütjük tovább tűpróbáig. Ha elkészült, még forrón egy jénaira borítjuk, és a csigákat szétszedegetjük, hogy a tálalásig ehető hőmérsékletűre hűljön. Forró babgulyással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.