Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: a tojásokat külön választjuk, a tojásfehérjét habbá verjük, majd a sárgáját elkeverjük alaposan a cukorral és a vízzel. (Akkor jó, amikor kicsit kifehéredik, és megnő a térfogata.) Ezután hozzáadjuk a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaót és a sütőport. Majd a fehérjehabot több adagban óvatosan hozzákeverjük. A nyers tésztát próbáljuk 2 egyenlő részre osztani, mivel ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Én a gáztepsiben sütöttem, aminek mérete: 30 x 37 cm.) Kb. 2x15 percig sütjük 180 fokon.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet felfőzzük, pont úgy, mintha pudingot készítenénk. Egy tálkában a lisztet kikeverjük kb. 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ezt a lisztes keveréket adjuk a forrásban levő tejhez. Hagyjuk kihűlni. A lágy margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. A krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk.
Ezek után 2-2 korongot összeragasztunk egy kis krémmel, és a teljes oldalát is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A végén vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit vagy a tortabevonót és a margarint, majd a sütemények tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt néhány órán át hűtőben pihentetjük, hogy puha legyen és a csoki is megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.