Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: a tojásokat külön választjuk, a tojásfehérjét habbá verjük, majd a sárgáját elkeverjük alaposan a cukorral és a vízzel. (Akkor jó, amikor kicsit kifehéredik, és megnő a térfogata.) Ezután hozzáadjuk a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaót és a sütőport. Majd a fehérjehabot több adagban óvatosan hozzákeverjük. A nyers tésztát próbáljuk 2 egyenlő részre osztani, mivel ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Én a gáztepsiben sütöttem, aminek mérete: 30 x 37 cm.) Kb. 2x15 percig sütjük 180 fokon.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet felfőzzük, pont úgy, mintha pudingot készítenénk. Egy tálkában a lisztet kikeverjük kb. 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ezt a lisztes keveréket adjuk a forrásban levő tejhez. Hagyjuk kihűlni. A lágy margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. A krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk.
Ezek után 2-2 korongot összeragasztunk egy kis krémmel, és a teljes oldalát is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A végén vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit vagy a tortabevonót és a margarint, majd a sütemények tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt néhány órán át hűtőben pihentetjük, hogy puha legyen és a csoki is megdermedjen.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.