Elkészítés: A hagymákat, a sárgarépát, a gyökeret és a karalábét megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát, a sárgarépát és a gyökeret karikára, a karalábét pedig kisebb kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
Kevés olajon megfutattjuk a hagymákat és a petrezselyemzöldet. Rátesszük a pirospaprikát és a leveskockákat, öntünk rá kevés vízet. Beletesszük a répát, a gyökeret, a borsót és a karalábét. Fűszerezzük a borsikafűvel, chilivel, sóval. Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, beletesszük a karfiolrózsákat, és tovább főzzük. Amikor már majdnem jók a zöldségek, hozzáadunk egy csipet lestyánt és a húsgombócokat. Pár perc alatt megfőnek, és már tálalhatjuk is.
Mivel a zöldségekkel elég gazdag a leves, ezért nem igényli a tésztát, de aki úgy szereti, az főzhet bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.