Elkészítés: A húst kisebb kockákra vágjuk (amekkorára pörköltkészítéskor szoktuk), a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát, hagymát paprikát, paradicsomot apró kockákra vágjuk, a burgonyát megtisztítjuk és azt is felkockázzuk.
A zsírban a szalonnát kicsit megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot. Megdinszteljük, azután egy kis víz hozzáadásával tovább pároljuk, és így jó sűrű szaftot kapunk. A sűrű szaftba beletesszük a húst és a fűszereket, kicsit pároljuk, végül felengedjük vízzel.
A húst félig puhára főzzük, ekkor beletesszük a kolbászkarikákat, és együtt főzzük tovább. Amikor a hús és a kolbász majdnem puha, hozzáadjuk a
burgonyát is. (Esetleg csipetke tésztát is belefőzhetünk.)
Összefőzzük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.