Előkészítés: A kacsamelleket megmossuk, bőrüket bedörzsöljük sóval, majd éles késsel többször bevagdossuk. A narancsot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, a hártyák közül kivágjuk a narancshúst, és a lecsepegő levet felfogjuk. A salátákat levelikre szedjük, megmossuk, szárazra rázzuk.
Elkészítés: Felhevítünk egy nehéz öntöttvas serpenyőt, és 20–25 percig sütjük benne a kacsamelleket, először a bőrös oldalukkal lefelé, majd megforgatva, amíg a bőrük jól megpirul, a hús pedig átsül. Tálra szedjük, hogy a hús kissé lehűljön. A serpenyőben felforrósítjuk a kacsapecsenye levét, és belekeverünk 3 evőkanálnyit a felfogott narancsléből. Felforraljuk, hozzáadjuk a bort, majd éppen csak annyi szójaszószt, hogy pikáns, fűszeres ízt kölcsönözzön neki. Lapos tálon elrendezzük a salátaleveleket. A kacsát vastag szeletekre vágjuk, és a salátalevelekre rendezzük. Ráöntjük a meleg öntetet, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 291 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.