Elkészítés: A kacsamelleket megmosom, és éles késsel a bőrét bevagdosom kockákra. Ezután egy serpenyőben pici kacsazsíron, először bőrével lefelé, nagy lángon pár perc alatt mindkét oldalát elősütöm.
Amíg sülnek a mellek, addig egy tűzálló tálba vékonyra szelt narancsszeleteket, erre megpucolt, feldarabolt almadarabokat, megtisztított, vékonyra vágott friss gyömbért és újhagymát teszek. Sózom, és meghintem durvára darált borssal.
Az elősütött kacsamelleket (így az ízek benne maradnak, de a nagyja zsírt kieresztette) egy tányérra szedem, megsózom, és meghintem őrölt fahéjjal, majd durvára darált színes borssal, és a gyümölcságyra fektetem. Ráöntöm a vörösbort (de lehet víz vagy fehérbor is), majd alufóliával lefedem, és 200 C fokosra előmelegített sütőben 60 percet sütöm.
Ezután a fóliát leveszem róla, a felesleges levet leszívom, majd a mézzel a bőrét bekenem, és a lángot 180 C fokra visszavéve addig sütöm, amíg ropogós, szép barna nem lesz a bőre.
Ekkor elzárom a lángot, és hagyom a húst a sütőtálban 20 percet pihenni. Ezután szeletelem 7-8 mm vastagra.
Bármilyen köret illik hozzá, én most gombás-kukoricás párolt rizzsel tálaltam, ami úgy készült, hogy pici kacsazsíron az újhagymát és a gombát megpároltam, majd a megmosott rizst is hozzáadtam, sóval, borssal ízesítettem, egy kissé pirítottam. A rizs mennyisége 3 dl volt, ezért 4,5 dl forró vizet öntöttem rá, a lángot takarékra vettem, majd pár perc után elzártam, lefedve magától elkészült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.