Elkészítés: A tetszés szerint darabolt kakasaprólékot feltesszük főni kb. 2 liter vízben, majd amikor jól felhabzik a víz, leöntjük róla a habos vizet, és tiszta vizet engedünk rá. (Így nem kell vacakolni a habozással, és garantáltan kristálytiszta húslevesünk lesz.) Sózzuk, beletesszük a feketeborsot, és így főzzük lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) kb. 1,5-2 órán át.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, tetszés szerint daraboljuk, (vöröshagymát, fokhagymát, kelt, zöldpaprikát, paradicsomot és a krumplit egészben hagyjuk), majd amikor félpuha a hús, hozzáadjuk a leveshez. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a kakas bőre vajpuha lesz (függ a kakas korától). Közben kóstolgatjuk, utánasózzuk, mert ha sótlan a leves, a hús is ízetlen lesz.
A végén az egészben hagyott zöldségeket, zöldségleveleket eltávolítjuk, és a levest, a főtt zöldségekkel, tésztával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.