Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, majd kiveszünk belőle 1 dl-t, beleteszünk 1 evőkanál cukrot és az élesztőt.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral, beletesszük a sót, majd hozzáadjuk a lisztet, az étolajat és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk úgy, hogy a tál oldaláról elváljon a tészta. Ekkor meleg helyen két, két és félszeresére kelesztjük. Visszadagasztjuk egyszer, majd újra kelesztjük.
Amikor újra feljött a tészta, lisztezett deszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, majd 3 felé osztjuk (3 rúd készül belőle).
A töltelékhez a porcukrot összekavarjuk a kakaóporral. A tésztákból 30x20 cm téglalapot nyújtunk, mindegyiket meglocsoljuk 6 evőkanál étolajjal, majd vastagon (a porcukros kakaó egyharmadával) meghintjük az olajos tésztát (8 evőkanál cukrozott kakaópor kerül egy-egy lapra).
Feltekerjük, mint a bejglit, tepsibe helyezzük, majd tojással megkenjük, és fél órát pihentetjük meleg helyen. Ezután közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.