Elkészítés: A gombából a szokásos módon pörköltet készítünk. A karajszeleteket kiklopfoljuk, és mindkét oldalukat enyhén besózzuk. A füstölt kolbászt és a 2 fej vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
6 szelet karajt vágódeszkára fektetjük, 1-1 evőkanál gombapörköltet, 3-4 karika füstölt kolbászt, 1-1 szelet füstölt szalonnát és 2-3 karika vöröshagymát helyezünk mindegyikre, majd a maradék hússzeletekkel beborítjuk, és hústűvel összetűzzük (6 db töltött húst kapunk).
A töltött húsokat betakarjuk fóliával, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt lisztbe forgatjuk, és tepsibe, kissé előmelegített olajba rakjuk. Kevés vizet öntünk óvatosan a húsdarabok közé. Alufóliával lefedve, közepes lángon kb. 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, óvatosan megforgatjuk a húsokat, és a másik oldalukat is szép pirosra sütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiszedjük a hústűket, és ferdén kettévágva tálaljuk. Krumplipüré, rizi-bizi illik hozzá köretnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.