Elkészítés: Az élesztőt 2 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk a vajjal, egy csipet sóval, és kb. 30 percig kelesztjük.
A káposzta külső leveleit lefejtjük, a többit csíkokra vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük. A tojást keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, és apróra összevágjuk.
A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, beletesszük a káposztát, és 10-15 percig állandó keveréssel megpároljuk, majd kihűtjük. Hozzáadjuk az apróra vágott kemény tojást, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 12 gombócot formálunk belőle, 5 percig pihentetjük, majd kb. 12 cm átmérőjű lapokra nyújtjuk. A lapok egyik felére 1-1 kanál tölteléket teszünk, a másik felüket ráhajtjuk, azaz félhold alakúra formázzuk. A széleket összenyomkodjuk.
Az így előkészített pirogokat lisztezett deszkán kb. 30 percig pihentetjük,majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ízlés szerint joghurtot adhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.