Elkészítés:
1.) A darált húst egy mély műanyag tálba tesszük, hozzáadjuk a 2 tojást, a kockára vágott hagymát és szalonnát, az apróra vágott kapribogyót és kaprot, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a 4 evőkanál zsemlemorzsát, és jól összegyúrjuk az egész masszát. Pogácsákat formázunk belőle, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a káposztát.
2.) Egy lábasban megmelegítjük az olajat, beleszórjuk a cukrot, kis ideig pirítjuk, majd felöntjük a borral. (Vigyázat! Spriccelhet!!!) A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha nagyon savanyú, leöntjük a levét, és egy szűrőtálba öntjük, majd folyó víz alatt megmossuk. A káposztát a boros lébe tesszük, megszórjuk pirospaprikával, majd 45 perc alatt fedő alatt, takarék lángon puhára pároljuk. Ha elkészült, egy tepsiben szétterítjük.
3.) A húsgombócokat bő, forró olajban pirosra sütjük, és sorban a káposztára tesszük. Ha mindegyik elkészült, a tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és 200 C fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt tejföllel és kaporlevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.