Elkészítés: A tásztához 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk 1 kiskanál citromlével és 7 dkg cukorral. A tojások sárgáját 2 evőkanál vízzel és 8 dkg cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojáshabot és a 4 dkg étkezési keményítővel összekevert lisztet. 30x35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, leszedjük a sütőparírt, és nedves konyharuhával letakarjuk.
A krémhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, szárazra töröljük. A narancs héját lereszeljük, levét leszűrjük. A diót durvára vágjuk. Meleg vízfürdőbe állított fémtálban habosra keverjük a porcukrot a tojássárgákkal, ha sűrűsödik, beletesszük a reszelt csokit, és felolvasztjuk. Kivesszük a vízből, 2-3 percig még keverjük, aztán hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral, a rummal, a narancs héjával és levével, majd apránként a csokis krémhez adjuk.
A krém 2/3 részét a piskótára kenjük, megszórjuk dióval és mazsolával, és szorosan feltekerjük. A maradék krémet rákenjük, és villával fatörzsszerűen mintázzuk. 4-6 órára behűtjük. Kívánság szerint díszíthetjük csokidarabokkal, naranccsal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.