Elkészítés: A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe rakjuk a felsorolás sorrendjében, és a tésztát dagasztó, kelesztő programmal elkészítjük.
Mialatt a tészta készül, 10 dkg jól megmosott mazsolát egy kevés rumban megáztatunk.
A megkelt tésztát kb. 50X30 cm-es nagyságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát először 1 csomag vaníliás cukorral kikevert vajjal megkenjük. Erre terítjük a mazsolát, az áztatórummal meglocsoljuk, kevés kakaóporral megszórjuk, és erre tesszük rá a daráltdió-cukor keverékét. A tésztát szorosan összetekerjük, és a két végét összeillesztve koszorú alakban, a kiknet nagy tepsibe fektetjük.
A koszorú külső felét kb. 2 cm-es közökben késsel úgy vágjuk be, hogy a belső fele egészben maradjon (így a töltelék kilátszik belőle). A tetejét tojássárgájával megkenjük, és forró sütőbe toljuk. 5 percig erős, majd takaréklánggal szép pirosra sütjük. Ha a tészta kihűlt, egy tálra átfektetjük, és a tetejére vékony sugárban citrommázat csorgatunk, ami nemcsak díszíti, de ízesíti is. (A mázhoz kevés porcukrot annyi citromlével keverünk össze, hogy éppen folyós legyen.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.