Elkészítés: Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós, akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).
A receptet azért nevezem gyorsnak, mert kb. 5 percet kelesztem meleg helyen, vagyis annyit, hogy előkészítsem a serpenyőt az olajjal, illetve azt felforrósítsam, és már mehet is a sütés. Egy fa vágódeszkát picit megolajozok, és kézzel kb. öklömnyi nagyságú darabot szaggatok a tésztából, amit az olajos deszkán olajos kézzel simító mozdulatokkal elnyújtok, és már mehet is a forró olajba.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.