Elkészítés: Mint mindig, most is előre dolgoztam, és már 2 nappal előtte megsütöttem a piskótát. Nem írom le, hogyan, mert már annyiszor leírtam. Na jó, mégis: a porcukrot, a vizet és a tojássárgkat egy csipet sóval alaposan kikeverem. Hozzáadom a liszt és sütőpor keverékét, összekeverem. Óvatosan beleforgatom a keményre vert tojáshabot, és a 23x36 cm-es tepsimben megsütöm.
Másnap a krémet elkészítem: a tejben sűrűre főzöm a pudingporokat, és félreteszem hűlni. A margarint kikeverem a porcukorral, és apránként belekavarom a kihűlt pudingot. Nekem olyan kemény lett a puding, hogy a kézi botmixeremmel tudtam csak elkeverni.
A piskótámat úgy vágtam ketté, hogy az alsó lapja vastagabb legyen. Ezt az alsó lapot finoman meglocsoltam rummal, és rákentem a krém felét, majd kiraktam szögletes háztartási kekszel. Rákentem a maradék krémet is, és beborítottam a felső lappal.
Gőz fölött olvasztottam meg a csokit, hozzáadtam az olajat, majd a süti tetejére kentem. Megszórtam szórócukorral, és betettem a hűtőbe.
Fontos, hogy egy éjszakát álljon a hűtőben, hogy a keksz megpuhuljon a krémtől.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.