Elkészítés: Mint mindig, most is előre dolgoztam, és már 2 nappal előtte megsütöttem a piskótát. Nem írom le, hogyan, mert már annyiszor leírtam. Na jó, mégis: a porcukrot, a vizet és a tojássárgkat egy csipet sóval alaposan kikeverem. Hozzáadom a liszt és sütőpor keverékét, összekeverem. Óvatosan beleforgatom a keményre vert tojáshabot, és a 23x36 cm-es tepsimben megsütöm.
Másnap a krémet elkészítem: a tejben sűrűre főzöm a pudingporokat, és félreteszem hűlni. A margarint kikeverem a porcukorral, és apránként belekavarom a kihűlt pudingot. Nekem olyan kemény lett a puding, hogy a kézi botmixeremmel tudtam csak elkeverni.
A piskótámat úgy vágtam ketté, hogy az alsó lapja vastagabb legyen. Ezt az alsó lapot finoman meglocsoltam rummal, és rákentem a krém felét, majd kiraktam szögletes háztartási kekszel. Rákentem a maradék krémet is, és beborítottam a felső lappal.
Gőz fölött olvasztottam meg a csokit, hozzáadtam az olajat, majd a süti tetejére kentem. Megszórtam szórócukorral, és betettem a hűtőbe.
Fontos, hogy egy éjszakát álljon a hűtőben, hogy a keksz megpuhuljon a krémtől.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.