Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, villával alaposan megszurkálom (így esetlegesen kesernyés ízű barna levük könnyedén távozik), 200 fokra előmelegített sütőben, rácsra tett alufólián 40-45 perc egészen puhára sütöm.
Amikor már kézmelegre hűltek és összeestek, gyorsan meghámozom, apróra vágom. Éles késsel dolgozom, nem hiszek azokban a körülményesnek tűnő eljárásokban, miszerint csakis fa vagy műanyag eszközzel végezhető el ez a művelet – eddig még nem tapasztaltam, hogy akár színben, akár ízben bármiféle kárt okozott volna a közönséges konyhai kés használata. Egy nagy keverőtálba teszem, belekanalazom a tahinát, ha túl sűrű, kevés hideg vizet is adok hozzá. Fokhagymanyomón átpréselem a fokhagymát, hozzáöntöm a citromlevet, sózom, fűszerezem. Villával, határozott mozdulatokkal összekeverem. Ekkor beleteszem a finomra aprított petrezselyemzöldet, végül a kapribogyót. Az egészet újra alaposan összedolgozom.
Tálra halmozom, fűszerekkel (kevés őrölt pirospaprikával, petrezselyemmel, sumackal) díszítem, legalább fél órára hűtőszekrénybe teszem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.